FunBar firar 10-årsjubileum hösten 2015 och introducerar en ny mobil bar!

Tiden går fort och det har nu gått hela 10 år sedan de första spelningarna med FunBar-konceptets mobila pianobar med allsångsunderhållning. Den ursprungliga baren var gjord i trä och visade sig vara extremt tålig bland annat tack vare en förstklassig lasyr baserad på golvlack.

Den nya baren har en stomme som är gjord helt i aluminium. Fyra stycken meterlånga bitar av s.k. fyrkantstross utgör hörnpelare som sedan kopplas samman med ramar av fyrkantsrör. På ramarna monteras segment med härdat glas som ljussätts underifrån med modern LED-belysning som sitter integrerad i ramarna. Även hörnpelarna ljussätts med LED-ljus ovanifrån. En central tross bär upp bildskärmarna som visar sångtexterna och en stark LED-armatur färgsätter sedan hela pelaren som synkas ihop med färgval och skiftningar i barstommens LED-belysning. Ramarna har en yttre och en inre belysnings-slinga som kan färgsättas oberoende av varandra vilket gör att man kan få fram spännande ljussättningar med olika färger som möts under glaset. En styrenhet kan programmeras till att skifta färginställningar med valbar hastighet eller så väljer man en fast färgsättning som t.ex. överensstämmer med en kunds/företags färg på sin logga.

Display-system för visning av sångtexter

För att alla ska kunna se sångtexterna bra har det under 2011 tillkommit displayer innanför FunBars bardisk. Detta är tänkt som ett komplement till de populära allsångshäftena som syns på allsångsbilderna under fliken ”Bilder”. För närvarande finns det tre stycken displayer, en i varje publikriktning. Det hela är datorbaserat och man använder enbart en datormus för att ”klicka” fram sångtexterna genom att välja i en meny. Visningen görs med hjälp av en hemsida med infogade länkar till menyer och sångtexter. Enkelt och intuitivt så att alla hänger med! Själva bildvisningen sker i fullskärms-mode och displayerna står på högkant så det blir som att se en uppförstorad A4-sida.

Se på skärmbilder i galleriet här under genom att klicka på miniatyrerna!


Från början användes en dator till varje skärm men vi ska nu prova att använda en dator, och alltså en mus, som styr alla skärmar så får vi se hur det fungerar. Det kommer att gå ännu snabbare att få upp aktuell sångtext på alla displayer och låtmenyerna finns ju även att se för var och en i allsångshäftena. – Lämna gärna en kommentar längst ner på den här sidan om vad du tror är bäst!

FunBar har blivit varumärke!

En numer inte så ny nyhet då detta skedde 2009 men den har inte omnämnts på hemsidan tidigare. Det är därför med stolthet som härmed meddelas att funbar är registrerat varumärke i kategorin Musikunderhållning. Eftersom registreringen avser ett s.k. textmärke så går det bra att välja stora och små bokstäver som man önskar.

Michael Felhendler